Noutăți

Transform your life

Agentia continua sa isi diversifice activitatea venind in intimipanea nevoilor rezidentilor , avand in derulare proiecte si creeand noi locuri de munca vacante.

            Agentia de Dezvoltare Locala Oradea sustine si promoveaza invatamantul prin diferite campanii , Evenimentul 11even fiind unul dintre cele mai recente.

Dintre cele aflate in derulare dorim sa va prezentam:

1. Scoala profesionala Eurobusiness . Ideea generală a fost de a informa tinerii și părinții că învățarea unei meserii garantează un loc de muncă stabil și bine plătit în contextul economic actual.

ADLO a avut un rol major în reînființarea școlii profesionale și a Campusului tehnic, coordonând proiectul și fiind liantul între mediul de afaceri, Primăria Oradea, Inspectoratul Școlar Județean și unitățile de învățământ.

Elevii de la școala profesională primesc o bursă de 200 lei/lună de la Ministerul Educației și încă 200 lei/lună de la companiile la care fac practică.

 2. Voluntariat în campusul tehnic Traian Vuia din Oradea. Angajații ADLO au organizat o acțiune de voluntariat în cadrul căreia au recondiționat mobilierul sălilor de clasă unde învață elevii de la școala profesională Eurobusiness din cadrul campusului tehnic.

3.  Dezvoltarea învățământului tehnic și de excelență. În decembrie 2015, la inițiativa ADLO, s-a înființat Asociația Parteneriat pentru Educație – un ONG înființat împreună cu companiile Nidec, Plexus, Celestica și Emsil. Obiectivele asociației sunt sprijinirea învățământului tehnic, dar și a celui de excelență.

Activitățile desfășurate de Asociația Parteneriat pentru Educație:

          renovarea unui corp de clădire de pe strada Constantin Brâncoveanu care aparține campusului tehnic „Traian Vuia” din Oradea. În această clădire își desfășoară activitatea practică elevii de la Școala Profesională Eurobusiness din Oradea. Bugetul pentru realizarea lucrărilor a fost de 100.000 de lei. Au fost renovate 10 săli, coridoarele și grupurile sanitare;

          susținerea Cercului de Electronică, la care au participat 30 de elevi, organizat în parteneriat cu Universitatea Oradea;

          activități de promovare a școlii profesionale (campanie media, deplasări în județ);

          organizarea vizitelor în companii (elevi+profesori);

          repartizarea elevilor pentru practică.

 4. În noiembrie 2016 ADLO a devenit membru în Consiliul Consultativ pentru Parteneriatul Public-Privat (CC_PPP) al Universității Oradea. Rolul acestei structuri este consultarea mediului socio-economic cu privire la competențele necesare absolvenților Universității din Oradea pentru a se putea adapta la realitățile tehnico-economice.

 5.In anul 2017 ADLO sustine si este membru fondator al International School of Oradea.

Scoala internationala Oradea este licentiata pe sistemul educational din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord utilizand curriculumul corespunzator sistemului educational din RegatulUnit (Cambrige).

Una dintre putinele unitatile inscrire in Registrul special (ARACIP) al organizatiilor furnizoare de educatie care organizeaza si desfasoara pe teritoriul Romaniei activitati de invatamant.

Agentia de dezvoltare Locala Oradea este membru fondator al Organizatiei de Management al Destinatiei(Bord de Turism) inca de la infiintarea acestuia din 2014. In calitate de membru sustinem si ne implicam activ in activitatea de promovarea a orasului , intelegand ca o economie locala sanatoasa trebuie sa aibe minim 3 piloni de sustinere:

          Productie industriala

          Turism

          Servicii

Agentia de Dezvoltare Locala Oradea, asa cum reiese si din denumirea noastra,  nu se rezuma doar la atragerea de investitori in parcurile industriale,  ci este un membru activ in comunitatea locala, fiind constienti de importanta pe care diferite domenii (invatamant, turism, servicii publice de calitate) o au in dezvoltarea unui oras.