POARTA DE VEST A ROMÂNIEI

Aeroportul Internațional Oradea

În ceea ce privește infrastructura de transport aerian în cadrul județului Bihor există un singur aeroport, în Oradea, la aproximativ 10 km de granița cu Ungaria. Aeroportul Internațional Oradea efectează zboruri interne spre București către Aeroportul Henri Coandă București. Cursele internaționale includ destinații precum: Forli (Italia), Monastir (Tunisia), Hurghada (Egipt) și Antalya (Turcia).
La momentul actual, Aeroportul din Oradea se află în proces de modernizare, în iunie 2022 având loc lansarea oficială a proiectului industrial CTPark Oradea Cargo – primul terminal air – cargo. Terminalul cargo este construit pe un teren de 14 ha situat între aeroport și Parcul Industrial II.
aeroport oradea 2

Terminalul Cargo Oradea

Terminalul Cargo din Oradea este primul parc-terminal cargo aerian din România. Acest proiect beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea și centrul industrial Eurobusiness II, precum și cu marile orașe învecinate precum Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Deva, Debrecen, Budapesta. Terminalul va asigura atât depozitarea cât și posibilitatea de transport a mărfurilor pe calea aerului cu aeronave din seria Boeing 737-800, dar și transport rutier. Pentru a asigura un flux ridicat de transport aerian, CTPark Romania a proiectat un proiect complex compus din trei clădiri dedicate depozitelor și serviciilor de cargo. Parcul industrial poate găzdui clienți din diverse sectoare, atât cu activități de cargo aerian, cât și de producție și logistică, sau utilizare mixtă. - sursa foto: ctp.eu

Terminalul Intermodal Oradea

Acest proiect ocupă o poziție crucială în cadrul fluxului de transport marfă din Oradea și județul Bihor, facilitând transferul eficient al acestora nu numai către statele din vestul Europei, dar și către diverse regiuni din România. Prin intermediul unei infrastructuri bine puse la punct și a tehnologiei moderne, terminalul va permite o manipulare eficientă a mărfurilor, reducând astfel timpul necesar tranzitului și optimizând costurile operaționale.