Banner LOGO

Startup Talks, Incubator, Educație

Make IT în Oradea este o inițiativă non-profit dezvoltată de câteva companii locale cu profil tehnologic și IT alături administrația locală. Scopul principal al organizației este de a stimula ecosistemul local de tehnologie, prin urmare, își propune să creeze un mediu care să încurajeze inovarea, antreprenoriatul și dezvoltarea de tehnologii noi în Oradea. Make IT in Oradea își propune să atragă și să păstreze talente, să stimuleze creșterea economică și să poziționeze orașul ca un centru de tehnologie și inovare.

make it oradea
david achim

Make IT in Oradea operează pe baza a trei piloni cheie

David Achim

David Achim

Director Executiv - Make IT in Oradea
  1. Mentorat și finanțare pentru start-up-uri din domeniul tehnologiei: Organizația oferă programe de mentorat și sprijin financiar pentru start-up-uri din regiune. Acest sprijin poate include: îndrumare din partea profesioniștilor experimentați, acces la rețele și resurse, precum și oportunități de finanțare.
  2. Burse pentru elevii de liceu și studenții de la universități care urmează un curriculum în domeniul tehnologiei: Make IT in Oradea recunoaște importanța investițiilor în generația viitoare de profesioniști din domeniul tehnologiei. Organizația oferă burse elevilor de liceu și studenților de la universități care urmează un curriculum în domeniul tehnologiei. Prin sprijinirea educației și dezvoltării acestora, inițiativa își propune să cultive o forță de muncă calificată și să încurajeze tinerii talentați să urmeze cariere în sectorul tehnologic.
  3. Make IT in Oradea susține crearea unui mediu favorabil pentru companiile IT&C. Unul dintre modurile în care face acest lucru este prin promovarea de stimulente fiscale pentru clădirile de birouri care găzduiesc astfel de companii. Aceste stimulente pot include rate de impozitare reduse sau alte beneficii financiare.

Prin activitățile și inițiativele sale, Make IT in Oradea  consolidează comunitatea locală de tech și contribuie la dezvoltarea și promovează  orașul Oradea in domeniu.

make it 2