Fdiintelligence statistica
Oradea Statistica

Iată cel puțin 8 motive care fac din Oradea un punct strategic în România pentru investiții:

1. Pozitionare Geografică Excepțională: La confluența dintre Europa Centrală și de Est, aproape de granița cu Ungaria, un oraș deschis pentru antreprenori.

2. Infrastructură Ultramodernă: Drumuri, căi ferate și conexiuni aeriene, hub logistic. Investiții continue în modernizare și extindere.

3. Forță de Muncă: Profesioniști talentați, învățământ în sistem dual implementat, 4 univestități, colaborări strânse între mediul de afaceri și sistem educațional.

4. Stabilitate Economică: Un mediu de afaceri robust și un climat investițional predictibil. Oportunități de a accesa scheme de ajutor de stat, beneficii fiscale și scutiri de taxe locale.

5. Calitatea Vieții Superioară: Trafic ușor, transport public în comun eficient, spații verzi, parcuri, locuri de joacă si recreere, evenimente culturale și servicii de sănătate publice și private.

6. Dezvoltare Durabilă: Orașul pune accent pe eco-inovații și sustenabilitate, centre de tehnologie și hub-uri de inovație.

7. Tradiție și Modernitate: Oradea îmbină patrimoniul istoric cu viziunea modernă, creând un un spirit comunitar forte, un oraș în care business-ul și comunitatea lucrează împreună pentru un viitor comun.

8. Securitate și Siguranță: Unul dintre cele mai sigure orașe din România cu o viziune clară pentru o transformare într-un oraș smart.