Standarde si Calitatea Vietii

Standardele și Calitatea Vieții în Oradea - Condiții de Viață Sigure

Oradea a devenit un model de sustenabilitate și de conștientizare a problemelor de mediu în Europa de Est. Iată câteva dintre motivele pentru care Oradea este considerat un oraș model în România:
piste de bicicleta

Piste pentru Biciclete

Oradea a construit piste de bicicletă în oraș pentru a încuraja mobilitatea prietenoasă cu mediul înconjurător și pentru a oferi o alternativă mai sănătoasă și sustenabilă de transport.

copii

Un oraș sigur pentru familii

Orașul acordă atenție curățeniei și întreținerii spațiilor publice, creând un mediu în care copiii se pot juca în siguranță.

pngimg.com - parking_PNG6

Smart Parking

Primăria Orașului Oradea depune un efort constant pentru a crește numărul de locuri de parcare, dar și pentru a oferi mijloace alternative de transport.

bus-stop-symbol-icon-28

Transport Public Modern

Oradea are un sistem de transport public bine dezvoltat, inclusiv autobuze și tramvaie care funcționează cu energie electrică. Orașul are, de asemenea, un program de bike-sharing care încurajează locuitorii să folosească bicicletele pentru călătorii scurte.

deseuri reciclare

Gestionarea selectivă a deșeurilor

Oradea a implementat un sistem cuprinzător de gestionare a deșeurilor, care include programe de reciclare și de separare a deșeurilor la sursă. Orașul a investit, de asemenea, într-o instalație modernă de incinerare a deșeurilor, care generează energie electrică din deșeuri.

Green-Energy-icon

Eficiență energetică

Multe dintre clădirile din Oradea au fost modernizate cu sisteme eficiente din punct de vedere energetic, reducând amprenta de carbon și economisind energie. De asemenea, orașul are un sistem de încălzire urbană care utilizează surse de energie regenerabilă.

Green City
352233533 581384400540767 197505492840946801 n
Rer Oradea
Oradea Family