Noutăți

Cea mai mare investiție in parcul industrial din Oradea – ORADEA ARE STI(H)L

2

Anul 2022 marchează pentru Oradea atingerea unui prag important in ceea ce privește atragerea de investitori străini in parcul industrial.

Societatea Andreas STIHL Power Tools SRL, companie subsidiară a holdingului Andreas STIHL AG&Co. KG. din Germania, intenționează să construiască in Oradea, in Parcul Industrial Euobusiness I, din str. Borșului, o nouă locație de producție in valoare de 125.000.000 Euro, pe o suprafață de teren de aproximativ 147.000 mp.

Această investiție se va realiza etapizat si a rezultat in urma unor negocieri directe, reprezentând cea mai importantă investitie de la inființarea Agenției de Dezvoltare Locală Oradea SA. până in prezent.

Contractul privind investiția s-a semnat azi, 28.06.2022, de către reprezentanții Primăriei Municipiului Oradea, reprezentanții Societății ADLO SA., respectiv reprezentanții Societății Andreas STIHL Power Tools SRL.

Compania STIHL activează in domeniul fabricării de echipamente electrice pentru exterior, pentru profesioniști si consumatori exigenti, și și-a exprimat intenția de a desfășura in Parcul industrial EBP I activitățile specifice domeniului de activitate și a oricăror altor activități conforme cu Regulamentul de funcționare al parcului industrial.

Compania preconizează inceperea producției in Oradea la jumătatea anului 2024, urmând a genera pentru inceput un număr de 150 de locuri de muncă.

Aceasta reprezintă o investiție strategică pentru municipiul Oradea. Conceptul de business promovat, facilitățile oferite investitorilor dar și buna colaborare dintre mediul public si cel privat au avut un rol esențial in evoluția si dezvoltarea economică a municipiului Oradea.

ADLO s-a dovedit a fi un model de succes, respectiv un catalizator al dezvoltării economice al judetului Bihor, atingând un total de investitii atrase până in prezent de 0,55 miliarde Euro” a declarat primarul municipiului Oradea Florin Birta.

 

Reprezentanții companiei STIHL au ales Oradea datorită poziționării geografice. Martin Schwarz, membru executiv STIHL pe producție și achiziții a declarat: „STIHL realizează o mare parte din vânzările sale de baterii în regiunea europeană. Orașul Oradea ne-a convins nu doar prin conectarea optimă la piețele care sunt importante pentru noi, ci și prin infrastructura dezvoltată corect și condițiile economice bune.”

Această investiție reprezintă incă o dovadă a deschiderii si efortului depus de municipalitate in dezvoltarea infrastructurii orașului și a facilităților oferite, acesta fiind un factor decisiv pentru investitori, atât in ceea ce privește serviciile oferite precum și datorită proiectelor dezvoltate de către ADLO din ultimii ani.

Suntem recunoscători pentru buna colaborare și dorim să mulțumim pe această cale Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR N-V) pentru recomandarea parcurilor industriale din Oradea investitorilor străini” – Alina Silaghi director general ADLO S.A.