Noutăți

Primăria Oradea a semnat cu Adeplast contractul pentru investiția de 15 milioane de euro în Parcul Industrial III

În 2 august 2016, la Primăria Oradea a avut loc semnarea contractului de investiție cu compania Adeplast, care va investi minimum 15 milioane de euro în Parcul Industrial III din Oradea. La semnarea contractului au participat primarul Ilie Bolojan, Delia Ungur, directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea, reprezentantul Adeplast Marcel Bărbuț și Eugenia Borbei, directorul Direcției Juridice din cadrul Primăriei Oradea.

Această invetiție majoră a fost aprobată de Consiliul Local Oradea în 28 iulie și urmează să fie finalizată în termen de doi ani de la semnarea contractului. Investiția constă în amenajarea unei hale de producție de 10.300 de metri pătrați. Suprafața totală de teren aferentă investiției ADEPLAST este de 73.241 de metri pătrați.

Valoarea totală a utilajelor și echipamentelor care vor fi achiziționate pentru fabrica din Parcul Industrial III este de 12 milioane de euro. ADEPLAST produce materiale de construcții și termoizolații și va avea un număr de minimum 60 de angajați în Parcul Industrial III.

ADEPLAST este cel mai important producător român de materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti și Roman.

Capacitatea anuală de producţie a celor trei fabrici din Oradea este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având şi o capacitate de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Cu această nouă investiție, valoarea totală a investițiilor în Parcul Industrial III din Oradea este de 30 de milioane de euro.