Noutăți

Investiție în valoare de 50.000.000 Euro

Societatea SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE SRL. cu sediul in Oradea, companie subsidiară a holdingului SOGEFI SUSPENSIONS SA. din Franța, intenționează să construiască in Oradea, in Parcul Industrial Euobusiness I, din str. Borșului, o nouă locație de producție in domeniul automotive, in valoare de aproximativ 50.000.000 Euro, pe o suprafață de teren de 94.332 mp.

Această investiție este condiționată de aprobarea solicitării privind accesarea unui ajutor de stat partea statului român și a rezultat in urma unei negocieri directe, reprezentând pentru Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA., cea mai mare investiție din ultimii 5 ani.

Contractul privind investiția s-a semnat azi, 07.09.2018, de către reprezentanții Primăriei Municipiului Oradea, reprezentanții Societății ADLO SA., respectiv reprezentanții francezi ai Societății SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE SRL., urmând ca ulterior să se depună un dosar in vederea obținerii ajutorului de stat.

Compania activează in domeniul automotive și și-a exprimat intenția de a desfășura in Parcul industrial EBP I activitățile specifice domeniului de activitate și a oricăror altor activități conforme cu Regulamentul de funcționare al parcului industrial, urmând a genera un număr total de peste 200 de locuri de muncă.

Această investiție reprezintă o dovadă a efortului depus de municipalitate in dezvoltarea infrastructurii orașului și a facilităților oferite, acesta fiind un factor decisiv pentru investitori, atât in ceea ce privește serviciile oferite precum și proiectele dezvoltate de către ADLO din ultimi ani.