Noutăți

Comunicat de presă 07.04.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 7 aprilie, numărul vaccinurilor administrate în județul Bihor de la începutul campaniei de vaccinare a depășit 100.000.

La nivelul județului, din totalul de 107.484 doze primite, au fost administrate 101.281 de doze, iar 38.459 de bihoreni au fost vaccinați cu ambele doze. Astfel, numărul bihorenilor vaccinați complet la zi depășește cu cca 12.000 de persoane numărul cazurilor pozitive înregistrate de la începutul pandemiei. În topul național al județelor privind procentul de persoane vaccinate complet, județul Bihor se situează pe locul 12.

La data de astăzi, incidența la nivelul județului Bihor este de 3,22 cazuri/1.000 locuitori, cu 2.001 cazuri active, iar incidența în municipiul Oradea este de 5,05 cazuri/1.000 locuitori. Creșterea numărului de cazuri din ultimele săptămâni a dus la ocuparea integrală a celor 69 de paturi ATI dedicate Covid-19, după cum urmează:

– Spitalul Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” Oradea

– 34 paturi ATI ocupate – Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea

– 15 paturi ATI ocupate – Spitalul Pelican Oradea

– 20 paturi ATI ocupate

În acest context, în coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, până la data de 9 aprilie se va operaționaliza Secția de Boli Infecțioase (Staționar II) a Spitalului Municipal “Dr. Gavril Curteanu“, situată pe strada Republicii nr.37. Secția a fost dotată în luna ianuarie a acestui an, conform dispozițiilor prefectului, cu o instalație de oxigen care va deservi cele 40 de paturi pregătite pentru cazurile Covid-19.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, astăzi, 7 aprilie, prefectul Dumitru Țiplea lansează un apel către bihoreni: “Este important ca sistemele de sănătate să fie cât mai bine organizate și dotate, iar accesul tuturor la sistemul de sănătate publică să fie unul facil. În același timp, sănătatea unei societăți este strâns legată de onștiința fiecărui cetățean că trebuie să respecte toate măsurile de siguranță sanitară care se impun în situații speciale. Doar împreună, prin eforturi comune precum păstrarea normelor de igienă, respectarea restricțiilor de distanțare socială și vaccinare putem să trecem mai repede prin pandemie și să revenim la normalitate.“

 

Cancelaria Prefectului Județul Bihor

Oradea, 07.04.2021