Noutăți

Târgul ofertelor educaționale pentru anul școlar 2018-2019

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. a participat în data de 16.05.2018 la Târgul ofertelor educaționale pentru anul școlar 2018-2019, care a avut loc la Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” Oradea (sala de sport), in intervalul orar 9.00 – 14.00.

La acest eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean, cu sprijinul ADLO SA. prin Asociația Parteneriat Pentru Educație, am fost prezenți cu un stand, prezentând elevilor interesați oferta educațională în cadrul învățământului profesional dual, cu pachetul de avantaje de care pot beneficia cei care optează să se înscrie în cadrul învățământului în sistem dual:

  • Bursă lunară de 400 lei (200 lei oferiți de MEN, 200 lei oferiți de companiile partenere);
  • Cazare și masă asigurate de Primăria Municipiului Oradea;
  • Diplomă recunoscută internațional;
  • Loc de muncă garantat.

Din liceele tehnologice, la eveniment au participat Colegiul Tehnic ”Traian Vuia”, Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazul”, Colegiul Economic ”Partenie Cosma”, Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” și Liceul Tehnologic Special nr.1.

Pe lângă liceele care au oferte de specializări in cadrul sistemului de învățământ dual au mai fost prezente la standuri și câteva dintre companiile partenere: Nidec, Plexus, Ebespacher, Inteva și Plastor.

Am fost încântați de interesul și prezența a nu mai puțin de 300 de elevi din clasele gimnaziale terminale din școlile orădene și localitățile limitrofe municipiului Oradea, ca Oșorhei, Cociuba Mare, Sâmbăta, Ineu, Husasău de Tinca, Sântandrei, Nojorid etc.

De la Târg nu au lipsit Primarul Municipiului Oradea Ilie Bolojan, precum și Inspectorul Școlar General Alin Novac-Iuhas.