Noutăți

Producătorul britanic FAIST angajează 300 de oameni la fabrica de componente auto din Oradea

Compania a ajuns în prezent la 1.400 de angajaţi, însă pentru a face faţă comenzilor existente, britanicii au nevoie de oameni atât în sectorul de producţie (operatori producţie), cât şi de ingineri şi de personal administrativ.

”Cele mai multe poziţii disponibile sunt de operatori producţie, urmate de poziţiile de specialişti, unde căutăm sudori, electricieni, sculeri matriţeri şi strungari. Avem disponibile şi joburi care necesită studii superioare, pentru inspectori de calitate, ingineri CNC, ingineri design şi simulare 3D, programatori, technicieni, chimişti, ingineri de proces şi de produs”, a spus Remus Cotuţ, director general al Faist Mekatronic.

Compania britanică a demarat în acest an o investiţie de 10 mil. euro, ce presupune extinderea fabricii din parcul industrial Eurobusiness I din Oradea. Proiectul de extindere se va desfăşura în două etape: prima etapă va fi finalizată anul viitor şi va consta într-o investiţie de 5 milioane de euro şi crearea a 50 de locuri de muncă, iar a doua etapă, care urmează să fie finalizată în 2019, va presupune o investiţie de 5 mil. euro şi crearea a 100 de locuri de muncă.

În prima etapă se va dezvolta secţia de matriţerie, iar în etapa a două secţia de asamblare şi tunning. Compania Faist Mekatronic a investit până în prezent aproximativ 50 de milioane de euro în parcul industrial din Oradea, potrivit unor informaţii anterioare.

Mai multe detalii aici.