Noutăți

Eveniment cultural la Casa Darvas LaRoche

ZOE 3068 1

Patrimoniu cultural – trecut și viitor – eveniment de promovare a istoriei Art Nouveau!

Evenimentul cultural organizat de Asociația Parteneriat pentru Educație cu sprijinul UniCredit Bank s-a desfășurat în 26 septembrie 2024, incepand cu ora 18.00, in curtea frumoasa a primului muzeu Art-nouveau din Romania, Casa Darvas LaRoche, cu invitați din municipiul Oradea, instituții publice, companii locale, profesori și asociatii.

Prin acest eveniment ne-am propus sa realizăm o prezentare istorică privind arhitectura municipiului Oradea și să lansăm un pachet de obiecte emblematice deosebite confecționate in stil Art Nouveau:

  • Eșarfa de mătase cu print Art Nouveau
  • Butoni metalici cu detaliu Art Nouveau
  • Puzzle Art nouveau cu monumentele din Oradea
  • Sacoșe personalizate cu logo-ul Oradea
In deschiderea evenimentului a vorbit Ioana Mazilescu – Director Regional Corporate UniCredit Bank, care a trasnmis un mesaj de bun venit invitaților și partenerilor UniCredit, urmată de doamna Conf. Univ. Dr. Ramona Novicov – critic și istoric de artă care a susținut prezentarea istorică privind arhitectura Art Nouveau a orașului și prezentarea Casei Darvas LaRoche printr-un tur ghidat.
Designerul Rebeca Cotrau, care a confecționat două din produsele amintite (eșarfa și butonii Art Nouveau), a susținut o prezentare privind descrierea printului eșarfelor și sursa de inspirație care a contribut la realizarea acestor obiecte emblematice deosebite confecționate in stil Art Nouveau.

Aceste obiecte emblematice au o importanță semnificativă pentru noi, reprezentând produse pe care ne propunem să le folosim in scop de cadouri protocolare in cazul unor vizite oficiale din partea unor entități speciale, delegații din partea ambasadelor și consulatelor ori parteneri cu care colaborăm.

La finalul prezentărilor am organizat o tombolă prin care s-au acordat 10 din obiectele prezentate, urmată de o degustare a unor produse locale.

Acesta reprezintă primul eveniment dintr-un proiect amplu susținut de către UniCredit Bank, urmat de alte evenimente deosebite care se vor desfășura in luna octombrie: „ORADEA START-UP WEEK – Vreau să devin Antreprenor!” la Incubatorul de afaceri CRESC ORADEA MARE și unul caritabil in decembrie in colaborare cu Direcția de Asistență Socială Oradea, urmând să vă ținem la curent.

În încheiere dorim să mulțumim partenerilor noștri in realizarea acestui eveniment: UniCredit Bank, ORADEA Heritage, Casa Darvas LaRoche, Atelier REBECA COTRAU, SAFALA Organic Farm, precum și ZOE STUDIO care au realizat fotografiile de la eveniment.                                                                                                                                                                             

Oradea, 27.09.2024