+4 0359 889 389 contact@adlo.ro

PROIECTE

1. CENTRE DE SERVICII PENTRU ANGAJAȚII DIN PARCURILE INDUSTRIALE DIN ORADEA 

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, societatea care administrează parcurile industriale din oraș, va construi două centre de servicii în parcurile industriale I și II și un ansamblu de locuințe în apropierea platformelor industriale pentru angajații care lucrează în aceste zone.

Terenurile pentru cele două centre de servicii au fost deja identificate astfel că terenul din Parcul Industrial I are o suprafață de 8.232 de metri pătrați (în spatele companiei Faist Mekatronic), iar cel din Parcul Industrial II are o suprafață de 7.417 metri pătrați (lângă compania Internationale Turen Manufaktur)

Centrele de servicii vor avea magazin alimentar, creșă, grădiniță, agenții de bănci și bancomate, ghișee de poștă și curierat, sală de fitness și alte servicii care vor fi solicitate de companii. Agenția de Dezvoltare Locală Oradea a chestionat companiile mari din Parcul Industrial I de pe Calea Borșului și toate au fost de acord cu amenajarea unui centru de servicii în interiorul parcului.

 1. GRĂDINIȚA

 

gradi1.jpg gradi12.jpg gradi123.jpg

Primăria Municipiului Oradea, prin Agenția de Dezvoltare Locală Oradea S.A. a înființat primul complex creșă/grădiniță  într-un parc industrial din țară.

Locație: Parcul Industrial I, str. Gh. Mărdărescu nr.12, Oradea

Contact: tel. 0359.455.950, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Imobilul are un regim de înălțime de P+1E, funcțiunile fiind separate atât pe niveluri, cât și în cadrul aceluiași nivel.

Creșa „Căsuța prieteniei” are acces separat față de grădiniță „Tărâmul magic” și se întinde doar pe parter, pe aproximativ o jumătate din suprafață, împreună cu spațiile conexe dedicate (cabinet medical și izolator).

Grădinița se întinde atât pe parter cât și pe etaj, accesul făcându-se separat. Spațiile dedicate zonei administrative și de birouri sunt grupate și poziţionate în capătul holului principal, pentru a facilita accesul personalului grădiniței/creșei atât la sălile de grupă, cât și la spațiile de joacă exterioare.

Unitatea are 120 de locuri, 40 dintre ele pentru învățământul antepreșcolar și 80 pentru învățământ preșcolar.

3. ANSAMBLU DE LOCUINȚE PENTRU ANGAJAȚII DIN PARCURILE INDUSTRIALE DIN ORADEA

 

Ansamblul de locuințe pentru angajații din parcurile industriale va fi construit în apropierea platformelor industriale. De aceste locuințe vor putea beneficia angajații navetiști.

 

În prezent, în parcurile industriale din Oradea își desfășoară activitatea aproximativ 9.400 de angajați, iar valoarea investițiilor asumate de cele 110 de companii este de aproximativ 425 de milioane de euro.

Pentru a oferi sprijin tuturor companiilor în lupta lor pentru păstrarea și atragerea de noi forțe de muncă, ADLO va construi 3 blocuri noi, a câte 65 de apartamente/bloc care urmează să fie închiriate de companiile locale.

Prima etapă va consta în construirea Blocului C- municipiul Oradea str. Ovidiu Densușianu nr. cad.203283 pentru care în semestrul II 2021 s-a semnat constractul cu executantul lucrării și cu dirigintele de șantier.

Locație: str. Ovidiu Densușianu, Oradea

bloc.jpg

4. DEZVOLTAREA UNEI ȘCOLI INTERNAȚIONALE LA ORADEA

S-au atins următoarele obiective:

 • crearea unor condiții de studiu la standarde internaționale pentru copiii angajaților străini care își desfășoară activitatea în parcurile industriale din Oradea, astfel încât să fie asigurată continuitatea în educație a elevilor relocați în oraș împreună cu părinții lor,
 • creșterea atractivității orașului Oradea pentru alți investitori străini ceea ce înseamnă posibilitatea extinderii acestui sistem de învățământ,
 • creșterea oportunităților pentru copiii din Oradea prin faptul că au posibilitatea de a studia la standarde internaționale.

5. ÎNFIINȚAREA DE NOI PARCURI INDUSTRIALE ÎN JUDEȚUL BIHOR

Agenția de Dezvoltare Locală si-a extins activitatea privind dezvoltarea parcurilor industriale și în județul Bihor. În acest sens, am preluat parcurile industriale din județul Bihor, respectiv Săcueni și Tileagd și înființarea unor noi parcuri industriale în Tămășeu, Ștei, Beius, Alesd și zona Marghita.

Obiective:

 • atragerea de investitori în zonele mai puțin dezvoltate ale județului Bihor,
 • crearea de noi locuri de muncă pentru comunitatea locală,
 • dezvoltarea comunităților locale din punct de vedere economic, social și educațional.

6. DEZVOLTAREA UNUI CENTRU DE TRANSPORT INTERMODAL CU FACILITATE DE ACCES LA TRANSPORTUL RUTIER ȘI FERVOVIAR ÎN ZONA GĂRII CFR DIN EPISCOPIA BIHOR

Obiective:

 • eficientizarea transportului de marfă și îmbunătățirea impactului transportului asupra mediului și a siguranței traficului,
 • decongestionarea transportului rutier reducându-se numărul accidentelor rutiere, nivelul noxelor emise de autovehicule și a pragului de zgomot în oraș,
 • dezvoltarea socio-economică a zonei atât prin veniturile la bugetul local cât și prin crearea de noi locuri de muncă

Concret, se vor amenaja:

 • accese (rutier din DN1/E60 și feroviar)
 • linii de cale ferată
 • drumuri și platforme pentru realizarea transferului rutier-feroviar și depozitarea containerelor
 • hală de depozitare pe termen scurt și mediu a mărfurilor convenționale
 • infrastructura de utilități publice
 • clădiri administrative și o zonă de servicii pentru angajați și șoferi (hotel, toalete, dușuri)
 • spații verzi.

7. INCUBATOR DE AFACERI CRESC

Incubatorul de afaceri, denumit "Cresc Oradea Mare", va găzdui firme din domeniul creativ precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie şi altele.

Conform proiectului, la finalul lucrărilor imobilul va găzdui 20 de birouri pentru start-up-uri, 30 de spaţii de lucru open-space, 6 ateliere şi spaţii suport pentru companiile găzduite, săli de evenimente şi de pregătire.

Locație: str. Louis Pasteur nr. 28 (clădirea fostului Spital nr. 5)

Suprafață construcţie: suprafață utilă de 2.200 mp

Valoare: 3,6 milion euro

Scopul: sprijinirea firmelor nou înființate și a celor cu un istoric scurt de funcționare (maxim 2 ani) în vederea lansării pe piață a unor produse sau servicii care corespund sectorului creativ. Incubatorul va oferi servicii suport în afaceri (ex. juridice, financiare) și servicii de îndrumare a IMM-urilor către diferite programe de finanțare existente, identificare de parteneri, promovarea serviciilor și produselor acestora.

fatada.png

8. PARC ŞTIINŢIFIC ŞI TEHNOLOGIC

p1.png

Locație: Str. Ceyrat nr. 4, în vecinătatea Universităţii din Oradea

Obiectiv general:  crearea unei infrastructuri de inovare și transfer tehnologic în județul Bihor în scopul creșterii inovării în firme în domeniile de specializare inteligentă alese și implicit în scopul dezvoltării economice

Valoarea investiției: 7 milioane euro

Suprafața desfășurată: 5417,78 mp.

Parteneri în proiect „Înființare Parc Științific și Tehnologic Bihor”: Consiliul Județean Bihor, Universitatea din Oradea, Societatea Parc Științific și Tehnologic Bihor și Societatea Agenția de Dezvoltare Locală Oradea S.A.

9. MAKE IT IN ORADEA

mkit.png

Make IT în Oradea este o inițiativă non-profit dezvoltată de câteva companii locale cu profil tehnologic și IT alături administrația locală.

Scop: stimulare, dezvoltare, promovare talent local IT&C și startup-urile creative.

În prezent, Make IT în Oradea dezvoltă și supraveghează evoluția primului program de incubare din Oradea, cu scopul de a forma, descoperi, stimula și finanța startup-uri inovatoare din domeniul tehnologiei.


Bugetul anual al incubatorului este de 300.000 euro și este asigurat de autoritățile locale având ca singur scop stimularea și atragerea oamenilor creativi și inovatori în Oradea.

10. TERMINAL CARGO

 

UAT JUDEȚUL BIHOR prin Consiliul Județean Bihor împreună cu UAT MUNICIPIUL ORADEA prin Consiliul Local Oradea, cu Societatea Agenția de Dezvoltare Locală Oradea S.A. și cu R.A. Aeroportul Oradea au încheiat un acord de parteneriat având drept obiectiv de investiții realizarea unui terminal cargo care va fi amplasat la Aeroportul din Oradea.

Realizarea acestei investiții va asigura condiții optime pentru transportul pe cale aeriană al produselor necesare companiilor din Oradea în procesul de producție care se aduc de la mari dinstanțe.

 

Proiectul s-a alocat prin licitație companiei CTP Iota care va demara proiectul din primăvara acestui an, ADLO asigurând accesul la utilitățile din Parcul Industrial II și sprijin în ceea ce privește mediatizarea proiectului. Terminalul Cargo va fi operațional la finalul anului 2023.

 

Locație: str. Umbrei nr. 4, Oradea - în apropiere de Aeroportul din Oradea, lângă Parcul Industrial II

Suprafața: 14,4 ha.

Vor fi create: 100 locuri de muncă

Redevență: 0,6 euro/mp/an

Servicii:

 • Logistică
 • Încărcare/descărcare colete din aeronave/camioane
 • Controlul de securitate al încărcăturii
 • Delegat vamal

cargo.png

 1. ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL - ȘCOALA PROFESIONALĂ EUROBUSINESS

 

Învățământ tehnic de stat

Durată: 3 ani

Nivel de calificare: nivelul 2

Limită de vârstă: 18 ani

Bursă: 400 lei/student/lună.

 

 1. CENTRU DE DEZVOLTAE EDUCAȚIONALĂ (THE SPOT)

 

Prin Asociația Parteneriat pentru Educație, în anul 2019 s-a înființat Centrul de dezvoltare educațională pentru tineret „The Spot”.

Obiectiv:  dezvoltarea aptitudinilor formale și non formale ale tinerilor, în vederea pregătirii lor pentru viața de adult, prin intermediul educației integrate, în vederea orientării profesionale.

spot.png

Grup țintă: tinerii cu vârste între 12 și 25 de ani.

Locație: Piața Rahovei nr. 1 Oradea.

Ultimele Noutăți

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:- studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență- expe...

23-05-2023 Noutati 0

Prelungirea apelului de selecție a participantilor în etapa de preincubare în vederea stabilirii rezidenților în cadrul incubatoru...

20-05-2023 Noutati 0

Primăria Municipiului Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională și Agenția de Dezvoltare Locală Orad...

10-05-2023 Noutati 0

   Avem plăcerea de a vă invita la prezentarea parcurilor de specializare inteligentă care se vor înființa în Județul B...

30-03-2023 Noutati 0

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:- studii tehnice superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licen...

16-03-2023 Noutati 0

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:- studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență- expe...

16-03-2023 Noutati 0

Conferinta de presa ADLO 08.02.2023

La finele anului 2022 Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. deține sase titluri de parc industrial, patru amplasamente situate...

08-02-2023 Noutati 0

Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. a organizat și in acest an Gala ,,Antreprenor pentru Bihor”.

Evenimentul a avut loc ieri, 24.01.2023, într-un cadru festiv, la Filarmonica Oradea.Am revenit la această dată pentru a sărbăto...

24-01-2023 Noutati 0

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:- studii tehnice superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licen...

11-09-2022 Noutati 0

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea S.A (ADLO) angajează inginer proiectant

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții: - studii tehnice superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de l...

22-08-2022 Noutati 0

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea S.A (ADLO S.A.) angajează Expert în domeniul achizițiilor publice

\ Candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții: - Studii superioare economice/juridice/tehnice, de lungă durată final...

22-08-2022 Noutati 0

Centrul de servicii din Parcul Industrial I prinde contur

Societatea AGENȚIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ ORADEA S.A., în calitate de administrator alparcurilor industriale din Municipiul Oradea...

25-07-2022 Noutati 0

ADLO a semnat un contract cu un investitor local in valoare de 15,7 mil Euro

Societatea AGENȚIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ ORADEA S.A., în calitate de administrator alparcurilor industriale din Municipiul Oradea...

22-07-2022 Noutati 0

Cea mai mare investiție in parcul industrial din Oradea – ORADEA ARE STI(H)L

Anul 2022 marchează pentru Oradea atingerea unui prag important in ceea ce privește atragerea de investitori străini in parcul i...

28-06-2022 Noutati 0

GALA ANTREPRENOR PENTRU BIHOR - 2022

23 mai 2022 a reprezentat data GALEI ANTREPRENOR PENTRU BIHOR Primăria Municipiului Oradea împreună cu Agenția de Dezvoltare L...

24-05-2022 Noutati 0

ADLO a semnat un contract in valoare de 6,7 mil Euro

ADLO a semnat un contract in valoare de 6,7 mil Euro   Societatea AGENȚIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ ORADEA S.A., în calitate de ...

17-05-2022 Noutati 0

Reprezentanții parcurilor industriale din România s-au reunit la Oradea

Membrii Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România (A.P.I.T.S.I.A.R.)...

01-04-2022 Noutati 0

ADLO A MAI SEMNAT UN CONTRACT PENTRU PARCUL INDUSTRIAL TILEAGD

Societatea AGENȚIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ ORADEA S.A., în calitate de administrator al parcurilor industriale din Municipiul Oradea ...

25-03-2022 Noutati 0

ADLO A SEMNAT UN NOU CONTRACT IN PARCUL INDUSTRIAL EUROBUSINESS II

    Societatea AGENȚIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ ORADEA S.A., în calitate de administrator al parcurilor industriale din Municipiul Ora...

12-01-2022 Noutati 0

ADLO A SEMNAT DOUĂ CONTRACTE PENTRU PARCUL INDUSTIAL TILEAGD

Societatea AGENȚIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ ORADEA S.A., în calitate de administrator al parcurilor industriale din Municipiul Oradea ...

05-01-2022 Noutati 0

ADLO se extinde si investeste in dezvoltarea a 11 parcuri industriale, in judetul Bihor

Agentia de Dezvoltare Locala Oradea (ADLO), compania publica cu actionar majoritar Primaria Oradea care administreaza parcurile in...

16-12-2021 Noutati 0

Oradea, gazda unei vizite de lucru organizate de ADR Nord-Vest pentru UAT-urile din Nord-Vestul României

În perioada 10-11 decembrie, Oradea a fost gazda unui eveniment organizat de Agenția de Dezvoltare Nord-Vest pentru reprezentanții...

15-12-2021 Noutati 0

Anunturi angajare electrician, inginer proiectant si expert achizitii publice

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea S.A (ADLO) angajează: Inginer Proiectant Expert Achizitii Electrician  ...

01-11-2021 Noutati 0

Înscriere Participare ONLINE la Summitul Parcurilor Industriale 2021

    Înscriere Participare ONLINE la Summitul Parcurilor Industriale 2021! Pentru aceia dintre dumneavoastră c...

19-10-2021 Noutati 0

Comunicat de presă

Contractul pentru Terminalul Cargo de 32 de milioane de euro, semnat - Consiliul Județean Bihor Directorul executiv...

31-08-2021 Noutati 0

Comunicat de presă

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. a semnat Contractul privind proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru obiectivul de inves...

27-08-2021 Noutati 0

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea S.A. (ADLO) angajează asistent manager

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții: studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență co...

09-08-2021 Noutati 0

UN NOU MANDAT DE DIRECTOR LA SOCIETATEA AGENȚIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ ORADEA S.A.

Urmare a finalizării procedurii de selecție a Directorului General al Societății AGENȚIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ ORADEA S.A., Consili...

30-07-2021 Noutati 0

Anunț privind etapa de interviu și de susținere a declarației de intenție în fața Consiliului de Administrație al Societății AGENȚIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ ORADEA S.A.

Anunț privind etapa de interviu și de susținere a declarației de intenție în fața Consiliului de Administrație al Societății AGENȚ...

29-07-2021 Noutati 0

Postare anunt de angajare electricieni,inginer si economist

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea S.A. (ADLO) angajează un inginer specialist în domeniul de iluminat public   Candidații tre...

04-06-2021 Noutati 0

Comunicat de presă 07.04.2021

COMUNICAT DE PRESĂ Astăzi, 7 aprilie, numărul vaccinurilor administrate în județul Bihor de la începutul campaniei de vaccinare ...

07-04-2021 Noutati 0

Oradea lansează o Competiţie de idei de startup-uri în domeniul Smart City

Joi, 11 martie, la sediul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea S.A a avut loc o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost preze...

12-03-2021 Noutati 0

Municipiul Oradea, în calitate de autoritate publică tutelară, anunță demararea procedurii de recrutare pentru următoarele poziții...

11-12-2020 Noutati 0

Oradea is emerging as one of the most attractive startup hubs in Romania

Located in the North-West of Romania, Oradea has enjoyed a very positive development in recent years, being viewed as an attractiv...

20-07-2020 Noutati 0

Angajăm inginer cu atribuții de administrator de patrimoniu

Agentia de Dezvoltare Locala Oradea (ADLO) angajeaza un inginer cu atribuții de administrator de patrimoniu Candidații trebuie să...

14-07-2020 Noutati 0

ADLO wants a better and fair development of the industrial area as well as the city of Oradea

Featured in an exclusive editorial study at the end of lockdown: "The New Normal - Market Pulse Report, Romania" published by "Rom...

30-06-2020 Noutati 0

Investiție în valoare de 5,2 milioane de Euro

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. a semnat azi, 25.06.2020, contractul privind o investiție în valoare de 5,2 milioane de Eu...

25-06-2020 Noutati 0

Investiție în linii de producție roboți în valoare de 5 mil. euro

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. a semnat azi, 22.01.2020, contractul privind o investiție in valoare de 5 mil. Euro in Par...

22-01-2020 Noutati 0

Reinert Kunststofftechnik își extinde activitatea cu o investiție de 5 mil euro

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. a semnat azi, 17.01.2020, contractul privind continuarea investitiilor in Parcul Industria...

17-01-2020 Noutati 0

Investiție în valoare de 6.6 mil. euro

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. a atras prin licitație deschisă o investiție in valoare de 6.6 Mil. Euro, din care  4.6 Mi...

13-01-2020 Noutati 0

Municipiul Oradea, la a patra ediție “Ziua Diasporei”

Zilele Diasporei Oradea | 14 august 2019 Municipiul Oradea, la a patra ediție “Ziua Diasporei”   În speranţa de a-i aduce mai...

21-08-2019 Noutati 0

Oradea prezentă în Revista Transilvania Business Magazine (TB 86)

"Municipiul Oradea e pe buzele tuturor, când vine vorba să fie dat un exemplu pozitiv de administrație publică locală din Romania...

04-07-2019 Noutati 0